Григор Димитров се падна в група със световния номер 1 Рафаел Надал (Испания), Доминик Тийм (Австрия) и Давид Гофен (Белгия) на финалния за годината турнир на ATP в Лондон. Четиримата са в гр. "Пийт Сампрас". 

В "Борис Бекер" пък са рекордьорът по титли в надпреварата Роджър Федерер (Швейцария), Александър Зверев (Германия), Марин Чилич (Хърватия) и Джак Сок (САЩ).

Турнирът започва в неделя в 20-хилядната зала "О2 арена".

Засега е ясно, че първият мач на Димитров ще е в понеделник срещу Доминик Тийм, първоначално бе обявено, че мачовете в тази група стартират в неделя.

За полуфиналите се класират първите двама във всяка група, където играят всеки срещу всеки. След това финалистите ще бъдат излъчени на кръст - първият от едното каре срещу втория от другото.

Григор Димитров има баланс от 1:10 срещу Рафа Надал, който никога не е печелил финалния турнир. Само тази година двамата спориха три пъти, като Гришо неизменно даваше страхотни битки на Матадора, който все успяваше да се измъкне благодарение на желязната си психика.

Резултатът срещу австриеца Доминик Тийм до момента е 1:1 - и двете срещи бяха през 2017-а. Димитров спечели в Бризбън, след което прегърна титлата. Тийм го победи в Мадрид на клей.

Българинът и Давид Гофен ще спорят за четвърти път тази година. Балансът е 2:1. Първата ни ракета спечели на "Аустрелиън оупън" и на финала в София през февруари. Дни по-късно белгиецът най-сетне взе ръка в Ротердам.

При две победи в Лондон Димитров има всички шансове да се класира на полуфинал, а това може да му осигури зимуване под номер 5 или дори № 4 в световната ранглиста.