Полицията обяви кои са трима издирвани бегълци във вързка с банкомата, взривен в Сапарева баня.

"Полицията издирва трима мъже във връзка с тежко криминално престъпление

МВР издирва Тодор Б. (41 г.), Красимир Йорданов-Джонката (40 г.) и Кирил Митев (35 г.) За тримата има издадена общодържавна заповед за издирването им във връзка с тежко криминално престъпление.

Умоляват се гражданите, които имат информация за издирваните, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото районно управление. Анонимността им е гарантирана", пишат от МВР.

За пореден път днес държавата осъмна с водеща новина за нов взривен банкомат, предаде БГНЕС.

Този път престъплението е извършено в град Сапарева баня, област Кюстендил. Това е станало късно вчера. Банкоматът бил взривен с помощта на бутилки със сгъстен въздух или газ.

Полицията е по петите на извършителите, съобщи Нова тв. Намерена е

 Колата на обирджиите бе открита край Боснек. Снимка БГНЕС

колата им, а в нея са били парите от обира. Става дума за 60 000 лева.

 

Бандитите се крият в гората край село Боснек, Пернишко. Спецполицаи претърсват района. Операцията е под ръководството на главния секретар на МВР Младен Маринов.

Пред Би Ти Ви от мястото на събитието Маринов обяви, че има едно задържано лице, а други трима души, за които се подозира, че са замесени в престъплението, се издирват. В операцията участва и хеликоптер на Гранична полиция, защото местността, в която се предполага, че се крият бандитите, е гориста.

По-късно бе съобщено и за други двама задържани. Уточнено бе, че те са арестувани в Перник, че са свързани с обирджиите, но не и конкретно със снощния взрив.

В последно време случаите с взривени банкомати все повече зачестяват, припомня БГНЕС. В София такива атаки имаше в кварталите "Редута" и "Дружба".

В Югозападна България пък банкомати бяха издърпани от сградите, където са монтирани. Такива престъпления бяха извършени в Дупница, Бобошево и Катунци.