Меглена Кунева във Фейсбук: Сметката на „Движение България на гражданите“ е в Банка ДСК. Никога не сме имали сметка в КТБ


Сметките на „Движение България на гражданите“ са в Банка ДСК. Това обяви днес във фейсбук -профила си Меглена Кунева. ДБГ никога не е имало сметка в КТБ, няма, няма и да има, пише още Кунева и призовава всички политически партии да оповестят публично къде са банковите им сметки, за което е получила апел от Сдружение „България на гражданите“.

Гражданският съвет на РБ повдигна съвсем уместно въпроса къде са банковите сметки на политическите партии и лидерите от РБ, пише тя в профила си и допълва, че приема призива им като гражданска съвест, на която тя като политик винаги е разчитала. Според нея, това е проява на ефективен контрол и натиск върху партиите от гражданите в публичен интерес. Длъжни сме като политици да дадем отговор и се радвам да мога да го направя от името на ДБГ, пише още тя. Така тя казва, че отговаря и на апела на Сдружение "България на гражданите", което е моралният борд на ДБГ, към нея от днес всички политически партии, не само в РБ, да оповестят публично къде са банковите им сметки.

Меглена Кунева подчертава още, че  ДБГ покрива разходи за дейност и участие в предизборната кампания чрез кредит от Банка ДСК, както публично сме информирали неведнъж. Кредитът се обезпечава от членовете и на Изпълнителния ни съвет, и на Националното ни ръководство (НС) с лични техни средства. Като лидер на партията държа да информирам също, че личната ми сметка е в Банка ДСК. Подкрепям призива на Гражданския съвет, защото намирам, че именно този контрол е пътят към гарантиране на публичния интерес и лекуването на обществото от злокачествени прояви. Благодаря на Гражданския съвет на РБ за точната реакция“, се казва още в поста на Кунева в социалната мрежа.