Американският президент Доналд Тръмп замина за Виетнам за срещата на върха на АТИС и остави съпругата си Мелания Тръмп в Китай, където тя се отдаде на ролята си на туристка. Тя се разходи из частта Mutianyu на дългата над 20 000 км Китайска стена, която е сред културните паметници на ЮНЕСКО. 

Тръмп също се кани да строи стена с Мексико, макар и с доста по-скромни размери.

 Първата дама посети зоопарк в Пекин. Пред ограждението на пандите деца от начално училище, развяващи миниатюрни китайски и американски знамена, изпълниха фолклорна песен в чест на височайшата гостенка. Мелания се е включила в храненето на пандата Гу Гу и се е запознала с хранителния и тренировъчния режим на животното, съобщи Ройтерс.

Мъжката панда Менгер невъзмутимо се наслаждава на бамбука, въпреки че Мелания е наоколо.

47-годишната Мелания Тръмп поздрави учениците и им раздаде плюшени играчки, изобразяващи белоглав орел - символ на САЩ. 

 

Съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп, Мелания, заинтригува всички на церемонията за официалното посрещане на американския държавен глава пред Дома на народното събрание в Пекин. Първата дама се появи с рокля с китайски мотиви. Съпругата на председателя на КНР Си Цзинпин, Пън Лиюан, която е считана в Китай за "икона" на националния стил, предпочете строг тъмен тоалет. 

Изборът на рокля за официалната вечеря в Пекин на Мелания някои нарекоха дипломация чрез мода. Фешън дипломация, изработена в Италия, писа сп. "Венити феър". Мелания избра рокля на Гучи, но в подчертано китайски стил.