Разкритията на "Досиетата Парадайз" предизвикаха световни скандали тази седмица. Демократическата партия в САЩ поиска разследване на връзките на търговския министър Уилбър Рос със зетя на руския президент Владимир Путин. Европейският съюз ускорява приемането на черен списък на данъчните убежища.

Уилбър Рос и британската кралица Елизабет Втора обаче не са единствените влиятелни личности с офшорни сметки, които не са декларирани.

Валерий Вошчевски, вицепремиер на Украйна между 2014 и 2015 г., притежава базираната в Малта Marfa Holding Ltd. Компанията е регистрирана на 10 декември 2013 г. Когато става вицепремиер през 2014 г., той не декларира дела си в офшорната компания. Вошчевски се оттегля от поста си, когато неговата Радикална партия се оттегря от управляващата коалиция, и запазва дела си в компанията.

Преди да бъде назначен за държавен секретар от американския президент доналд Тръмп, Рекс Тилърсън ръководи ExxonMobil. "Досиетата Парадайз" разкриват, че от 1997 г., когато е директор на Exxon Yemen, Тилърсън притежава базираната на Бермудските острови Marib Upstream Services Co. Компанията се занимава с добив на нефт в Йемен.

Алфред Гузенбауер, канцлер на Австрия между януари 2007 и декември 2008 г., е директор на Novia Management Ltd, създадена в Малта през 2014 г. Съдружник му е с Херберт Щепик, бивш шеф на Raiffeisen Bank International, който подаде оставка през 2013 г. Novia Management е сред акционерите в малтийската Novia Funds Sicav Plc, заедно с бившия съветник на Гузенбауер Тал Силберщайн, който е арестуван през 2017 г. за пране на пари. Фирмата притежава казина в Австрия и съседни страни, твърдят местни медии.

Синовете на турския премиер Бинали Йълдъръм Еркам и Бюлент притежават две компании, регистрирани в Малта. И двете са собственици на други компании, които се занимават с транспортни услуги - семеен бизнес на Йълдъръм. И двете компании не са деклариранипред турските власти.

Най-богатият човек в Сирия - братовчедът на президента Башар Асад Рами Макхлоув - притежава четири компании в Ливан, основани между 2001 и 2003 г., когато страната е под 29-годишна сирийска окупация. 

Сред политиците в "Досиетата Парадайз" са трима бивши канадски премиери. Няма обаче данни да са притежавали офшорни компании докато изпълняват публична длъжност, нито да имат бизнес отношения с уличени в престъпления.