Американската писателка и сценаристка Джесика Тайш отправи обвинения срещу известния холивудски актьор Ричард Драйфус, като каза, че е сексуално злоупотребил с нея преди 30 години. Признанието на 58-годишната Тайш публикува в събота в електронната версия на списание "Ню Йорк". Според Тайш, инцидентът се е случил през 1987 г., когато тя работила заедно с Драйфус и му писала сценария за едно от предаванията по телевизия ABC. Според писателката, актьорът я поканил във фургона си на снимачната площадка и се съблякъл гол пред нея.

Освен това Тайш заявява, че през периода, през който е работила заедно с него през 80-те години на миналия век, Драйфус многократно ѝ е правил непристойни предложения и отправял към нея неприлични коментари. 70-годишният Драйфус, който е носител на Оскар, излезе с изявление, в което отрича обвиненията, че се е събличал пред Тайш. Все пак той признава, че наистина е флиртувал със сценаристката, но смятал, че тя няма нищо против такова поведение.

Само преди дни синът на Драйфус обвини Кевин Спейси в сексуален натиск преди години. 

Темата за сексуалния тормоз стана изключително актуална в САЩ след скандала около известния американски продуцент Харви Уайнстийн. С обвиненията срещу него от началото на октомври вече са излезли около 50 жени, включително актрисите Анджелина Джоли и Гуинет Полтроу. След скандала с Уайнстийн в Съединените щати започна поредица от обвинения за тормоз срещу известни хора като актьорите Кевин Спейси, Дъстин Хофман и Стивън Сегал, комика Луис Си Кей, журналиста Марк Халперин, бившия президент на САЩ Джордж Буш-старши и много