Разпределителят Андрей Жеков се завръща в националния отбор по волейбол за световното първенство в Полша, а Матей Казийски е получил покана, но все още не се знае неговото решение. Това разкри новият селекционер Пламен Константинов на първата си пресконференция като наставник на тима.

"Андрей Жеков ще започне подготовка с отбора. Поканих Казийски, говорих с него, но все още не се знае дали ще се съгласи. Ако на 21 юли се яви за тренировка, значи отговорът е положителен. Федерацията единодушно прие списъка ми с разширения състав за мондиала", каза Константинов.

Селекционерът разкри, че до световното няма да прави промени в щаба, тъй като времето е малко и това може да доведе до хаос в работата. Остават двама италиански асистенти, които работеха и с предшественика Камило Плачи.

"За мен е чест да съм треньор на България. Това е връх в кариерата на всеки специалист. В името на България трябва да забравя конфликтите с ръководството. Всеки от нас може да мисли различно, но националният отбор не е нито на Данчо Лазаров, нито мой, нито на Любо Ганев. Имам различна философия как трябва да изглежда отбора. Ще използвам граденото от предишните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището. Не е важно дали ще загубиш един мач, това е част от спорта. В тима обаче имаше една несериозност, нещата малко се приемаха като нашега. Искам да има отговорност в тима и момчетата трябва да свикнат да я носят", допълни легендата на родния волейбол.

И увери, че ще се справи с вътрешните конфликти в отбора - сам, без външна помощ.

Разширеният състав за световното, вижте тук!