"Това е скандал, който го няма в Африка дори!"

Така коментира евродепутатът Ангел Джамбазки по Би Ти Ви случая с арестуваните в Сърбия български лекари, отишли на дброволни начала да преглеждат българите в Босилеград.

Това е политика на денационализация на сръбската държава, това е етническо прочистване. Там няма родилен дом, няма здравна служба, местната власт иска те да напуснат района и да го обезбългарят. Това са едни измъчени хора, добри българи.

Ще ги направя луди сърбите, луди ще ги направя в Брюксел. Този случай ще влезе в следващия евродоклад за Сърбия. Тяхната лицемерна политика, няма как да играят на две сватби - пред Европа с едно лице, иначе с друго. Днес пътувам, намирам докладчика за Сърбия. 

Джамбазки коментира исканията на Местан за турско малцинство в България.

Местан може да иска много неща, най вече пред Гьокче и в турското  посолство. Поведението на Местан за пореден път е ехо от поведението на Ердоган - ислямска дъга, зелена дъга... Ще поискат автономия, ще поискат отделяне. Няма да получат нито едното, нито другото. 

А  намерението на ДПС да "демонтират" патриотите и да управляват с Борисов Джамбазки коментира така:

ДПС могат да искат да управляват заедно с Далай Лама, те искат с когото и да е... Те въведоха обръчите, те са символ на корупцията, а сега много плачат, защото не са във властта.