Националният отбор по футбол би с 1:0 Саудитска Арабия в приятелски мач, игран на стадиона на "Беленензес" в Лисабон. Победният гол заби Ивелин Попов с глава в 81-вата минута след пас на Георги Миланов.

Саудитците ще играят на световното в Русия догодина.

А БФС ще спечели добра сума от арабите за контролата. Нашите съперници поеха всички разходи на "лъвовете", а също така платиха наема за арената в португалската столица.

Спас Делев пропусна да открие резултата в 23-тата минута. Малко преди почивката Николай Бодуров върна лошо с глава топката към вратаря Пламен Илиев и Мухамах Абу Радиах стигна до топката, като прехвърли стража ни. 

Михаил Александров обаче успя да изчисти топката от самата голлиния. Това бе най-чистата ситуация и пред двете врати през първите 45 минути.

Арабите започнаха по-добре и след почивката, когато отново застрашиха Илиев, при това на два пъти. Той се намеси блестящо. Последваха равностойни минути.

В края на срещата "трикольорите" застрашиха вратата на съперника и логично успяха да вкарат. Първо Попов пропусна сам срещу стража, при удара му кълбото рикошира в крака на Али и излезе в ъглов удар.

При корнера Андрей Гълъбинов стреля от отлична позиция с глава, но вратарят пак се намеси. Секунди по-късно Попов успя да порази мрежата с глава. 

Тимът на Саудитска Арабия доигра срещата с човек по-малко заради червен картон за брутално нарушение на Аларби Мансур срещу Георги Миланов в 83-тата.

Секунди преди последния съдийски сигнал футболист на нашия противник не успя да уцели топката на метри от голлинията при центриране отляво.

В крайна сметка 1:0 за България в последния мач на селекцията ни за годината. До средата на следващата можем да се надяваме само на контроли, а после Петър Хубчев и компания ще гледат световното по телевизията.

От есента на 2018 г. започват квалификациите за паневропейското през 2020-а. Също така и мачовете от новия турнир Лига на нациите, който хем ще замени приятелските срещи, хем има състезателен характер.

Преди броени дни Хубчев обяви, че е подписал нов 2-годишен договор с БФС и ще опита да класира тима на еврофиналите, които ще се играят на стадиони из Стария континент, а не в една или две държави.

Съставът срещу Саудитска Арабия:

Пламен Илиев, Михаил Александров, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков, Симеон Славчев (63 - Георги Миланов), Георги Костадинов, Тодор Неделев (65 - Андрей Гълъбинов), Мартин Райнов, Ивелин Попов - капитан (89 - Иван Минчев), Спас Делев (78 - Александър Тонев).