Парламентарното мнозинство прие законопроект на БСП, без в гласуването да участва самата БСП. Става въпрос за проекта, с който се забранява приватизацията на парче на дружества в забранителния списък, породен от скандалния казус с Дипломатическия клуб в Бояна. 

Текстът мина на първо четене със 119 гласа "за" и един "въздържал се". И без дискусия. Депутатите от левицата не бяха в залата заради обявения бойкот на заседанието след изгонването на Корнелия Нинова и Антон Кутев.

По предложение на Делян Добрев от ГЕРБ обаче бе решено днес парламентът да заседава до 16 ч. заради "изгубените от левицата два часа". 

Предложението на БСП в дневния ред за седмицата да бъдат включени промени в закона за приватизацията бе прието без възражения. С това предложение се забранява да бъдат продавани обособени части от държавни дружества, които са в забранителния списък, без санкция на парламента. Всички 187 депутати в залата подкрепиха включването му в дневния ред. То бе записано като първа точка в програмата.

Като един от конкретните поводи за изменението се сочи миналогодишната продажба на парче на Дипломатически клуб "Бояна" за 6 500 000 лв. Официално имотът бе закупен от фирмата "Ексклузив уеб дизайн" от Стара Загора, собственост на няколко младежи. Според източници на Клуб Z зад сделката стои депутатът от ДПС Делян Пеевски.

В понеделник от ГЕРБ обявиха, че ще инициират промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията. Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък заяви, че към тази тема трябва да се добавят и други теми от прехода като групировките, мутрите, концесиите и т.н.