"Поговорихме доста с колегите. Това е един добре обмислен план от опозицията. Държавата обаче ни е по-важна от всичко. Решението на Димитър Главчев ще го чуете в пленарната зала."

Това бяха единствените думи на премиера Бойко Борисов, след като изненадващо се появи в Народното събрание малко след 8 ч. днес и прекара времето до 9,30 ч. в кабинета на председателя на парламента Димитър Главчев. 

 
Присъствието на Борисов е причината стартът на пленарното заседание, което винаги е в 9 ч. сутринта, към 9,30 ч. все още да не е даден. Проведе се и извънреден председателски съвет, след който Борисов говори и си тръгна.
 
Първа точка в пленарното заседание е поисканата от БСП и ДПС оставка на Главчев. Вчера министър-председателят заяви, че парламентарният шеф си е изпуснал нервите при изгонването на лидерката на опозицията Корнелия Нинова от заседанието заради "обиди към премиера и институцията". Именно този акт на Главчев доведе до второто искане на оставката му от началото на мандата на 44-тия парламент, което бе поставено преди около половин година. 

Очаквайте подробности.