Директорът на дирекция "Програма БНТ 1" Севда Шишманова напуска Българската национална телевизия след 25 години работа в нея. Тя започва кариерата си като репортер в "По света и у нас", след което е международен кореспондент от най-горещите точки по света, се казва в официално съобщение на БНТ. 

От 2004 до 2010 година Шишманова е член на Управителния съвет на БНТ, а в последните 7 години е директор на дирекция "Програма БНТ1". Тя е автор на над 15 документални филма, участвала е в създаването на сериалите на БНТ и е била член на международното жури на редица филмови фестивали.

"Винаги съм приемала тази позиция като мандатна и в съответствие с изпълнение на гласуваното ми професионално доверие за защитената публично концепция за развитие на БНТ1 в този период", посочва в мотивите си за напускането Севда Шишманова.

Шишманова ще продължи да изпълнява функциите си до 1 декември 2017 г. Това е втората сериозна кадрова промяна в медията след началото на мандата на новия генерален директор Константин Каменаров, след смяната на ръководителя на дирекция "Информация" Даниел Чипев с Константин Кисимов.

"БНТ цени високо постигнатото от Севда Шишманова и благодари за нейната всеотдайност и професионализъм", заявява генералният директор на телевизията Константин Каменаров, става ясно още от съобщението.