Най-зле от всички пострадали след адската катастрофа в Микре е жена, която е докарана снощи във ВМА, предадоха тази сутрин телевизиите.

От тримата, превозени в София - 2 жени и един мъж, въпросната жена (на 66 г.) е със значителен риск за живота и в много тежко състояние. Тя е с тежки травми в областта на лицевия череп и с множество счупвания по тялото. Направена й е уникална опарация на артериите, които снабдяват синусите, каза шефът на ВМА, проф Венцислав Мутафчийски.

Другите двама пациенти са в стабилно състояние, но с тежки счупвания. Предстоят им множество операции и са под наблюдание в реанимацията.

И един от другите пострадали, който е в плевенската болница, е в шок.

Васил Долапчиев, шеф на Съюз на слепите, каза, че хората са били в почивна станция в Дряново на изнесено обучение. Там са имали културна програма и други занимания и в момента са се прибирали към София. Доминиращо са хора на 55-60 г. но има и млади.

Алекси Стратиев - бивш шеф на КАТ, каза пред бТВ, че за Ловешка област от 16 загинали за 2014 г. те растат всяка година, за да се стигне до 36 загинали за миналата година (на фона на общо понижение на умрелите за страната). И това на никого не прави впечатление. Ловешка област е и лидер по загинали процентно - там има 191 починали на пътя на милион население, а в София са 40 загинали на милион.