Дори и Националният съвет на БСП да реши, че партията не трябва да подкрепя идеята на ГЕРБ за промени в конституцията, свързани с приватизацията, аз ще пледирам Корнелия Нинова да може да гласува "За". 

Това обяви Стефан Данаилов преди началото на пленума на левицата. В дневния ред точките са няколко - искане на вот на недоверие, бюджет за 2018 г. и дискусия за промените в основния закон, с които властта иска да отмени давността за престъпления, свързани с приватизационни сделки в периода 1992-2017 г. 

Социалистите заседават в момента. Бившият депутат и юрист Янаки Стоилов трябва да изнесе доклад пред форума на тема - дали идеята за ремонт на основния закон трябва да бъде подкрепена. Първоначалната позиция на лидерката бе, че може да се събере подкрепа, но при условие, че се добавят още неща в списъка за отпадане на давността.

Според Данаилов с предложението си за нови текстове в конституцията от ГЕРБ целят и атака лично срещу Нинова. 

"Аз съм "за" и съм убеден в едно нещо, макар че ми е интересна дискусията сега как ще продължи - какви са плюсовете и минусите, но съм сигурен в едно - Корнелия Нинова трябва да подкрепи задължително, защото акцията е срещу нея", каза още Стефан Данаилов.

Самият той обяви, че "нищо чудно да си тури и той пръстчето", защото смятал, че трябвало да се разбере истината за приватизацията. Макар че заподозря, че може да има и някаква "уловка". 

Ламбо оцени оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев като "абсолютен успех за БСП", но добави, че ГЕРБ сами са се поставили в тази ситуация. По адрес на наследничката на Главчев на поста Цвета Караянчева Данаилов коментира:

"Тя е доста остра булка, ама не знам доколко ще успее да въздържа себе си." 

Изненадващо преди пленума на левицата лидерът на БСП-Пловдив и основен опозиционер срещу лидерката Корнелия Нинова - Георги Гергов, обяви, че следващата стъпка на социалистите трябва да е да поискат предсрочни избори. По думите му "има обстановка" и новият вот трябвало да е още напролет. Според Гергов в момента не бива да има разклащане на лидера на партията, защото това не би било в полза на БСП, колкото и да имал претенции към нея.