Нещо да ви се струва познато?

Борисов рискува "силен" играч - шефа на парламента, точно по същия начин, по който жертва Цачева, като я хвърли в президентска кампания, въпреки нейното желание. Така изолира от победа гласа на привърженици на ГЕРБ и много десни избиратели.

Главчев не се усети, че трябва да държи дистанция и влезе в капан, който бе заложен от репликата на Борисов за наркотрафикантите в парламента, която "отключи" последващите събития. Те разчитаха и бяха предварително калкулирали липсата на опит и сдържаност у Главчев.

Това трудно може да се нарече импровизация, а е по-скоро операция.

Пак по същия начин инициативата бе предоставена на БСП и те поеха глътка въздух - както при издигането на кандидатурата на Радев.

Ако Главчев беше оставил Нинова да си разгъва тезите без да ѝ реагира, какво щеше да стане, след като тя постепенно се спихваше като влияние и престиж, дори вътре в собствената си партия. И изведнъж... мощна инжекция отвън.

На пръв поглед нелогично, защо Борисов ще играе против "свой" човек, против своята партия.

Отговорът не е сложен - премиерът вече играе в отбора на властта, който е надпартиен и се олицетворява от свързаността му с Пеевски и Цацаров. ГЕРБ са вторични.

Надявам се Главчев да го е разбрал, макар и късно.

Както казах, това е същността на плана Решетников, към който Борисов се придържа. Срещата, за която той упорито мълчи...

Нинова излъга, че не се виждала с руския генерал. Борисов мълчи. И никой не му задава този въпрос.

---

Бел. ред. - статуса препечатваме от фейсбук страницата на Илиян Василев. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z