Григор Димитров беше много развълнуван на корта след победата си над Давид Гофен във финала на турнира на най-добрите за 2017 г. осем в Лондон. Той видимо търсеше думите.

„Не мога да опиша емоциите, които усещам сега. Искам, но не мога. Бяха невероятни две седмици за мен, истинска чест бе да участвам тук. Най-добрите две седмици в кариетата ми досега, започна Димитров.

Първо поздравления за Давид, той е невероятно момче. Поздравления за неговия екип, резултатът, който постигнаха, е невероятен. Гофен е чудесен играч, за мен беше чест да играя срещу него тази вечер и му желая успех за следващия сезон. Вероятно ще се видим скоро пак, за да потренираме заедно."

След това Димитров не пропусна да спомене приятелката си Никол Шерцингер, която не се появи в залата тези дни:

"Губя думите си, наистина. Благодарности към моя отбор, те бяха невероятни през цялата година. Специални благодарности и на семейството ми, което е тук. И на един много специален човек за мен - Никол - моята приятелка. Тя играе важна роля в живота ми.“

Григор не пропусна да благодари и на публиката. И снощи имаше страшно много българи в зала "О2 арена", обстановката на моменти приличаше като тази в София през февруари в "Арена Армеец":

„Вашата подкрепа беше уникална, благодаря ви.“

На пресконференията след мача Григор продължи така:

"Да си призная честно, чувствах се малко като в София. Знамената, хората, атмосферата... Със сигурност играх малко по-добре на финала в София. Като че ли днес залогът беше по-голям. Очаквах труден мач, а и Давид ми го даде. Беше тегав мач. Както казах и преди: мач с мач не си прилича. Очаквах нещо по-различно от съперника и той го показа. Най-важното беше, че намерих вариант да спечеля. Няма значение с красива или грозна игра."

Емоционален изблик ли е било споменаването на Никол в словото на корта?

"Оценявам всеки човек от екипа ми. Това е победа за всички нас - отбора, семейството, разбира се, че Никол е част от това. Близките ми хора означават много за мен. Майка ми и баща ми бяха тук, Георги Стоименов, Катя Малеева... И да спечеля пред тях беше безценно."

"Тове е специален турнир, невинаги имаш шанса да участваш в него. Аз заслужавах да бъда тук заради пътя, който извървях през годината, но не можех да си представя какво ми предстои. Това беше и краят на сезона и знам, че няма да тренирам утре. Най-важният момент за победата ми? Мисля, че това беше точката за пробива в третия сет. Той сервираше много добре, трудно разчитах подаването му, пласираше го близо до линиите. Нуждаех се от добри ретури и така се получи", каза още Григор Димитров.