"Телевизия „Европа” ви уведомява за извършена промяна в ръководството на медията. От днес Георги Харизанов поема поста изпълнителен директор и член на Съвета на директорите."

Това е част от прессъобщение на тв "Европа" до медиите. Георги Харизанов ще продължи да води предаването „Реакция”, което е съвместен проект на телевизия „Европа” и Института за дясна политика. 

Георги Харизанов е бивш член на Съвета на директорите на "Напоителни системи" в първото правителство на ГЕРБ, когато министър на земеделието е Мирослав Найденов. Срещу него и двама негови колеги от ръководството на предприятието беше повдигнато обвинение, че са продали 2000 т скрап на неизгодни цени. Харизанов бе арестуван през 2013 г. заради показания на анонимен свидетел и две справки от ДАНС, според които се канел да бяга "при негрите". Софийският районен съд го освободи, без изобщо да му налага мярка за неотклонение, приемайки, че няма никакви данни за извършено престъпление. Градският съд обаче му определи гаранция от 7000 лв. След това бе оправдан.

През пролетта на 2014 г. Харизанов бе пребит от двама неизвестни пред дома му в столичния квартал "Красна поляна". Той бе приет в спешната помощ на Военномедицинска академия със сериозни контузии.

От 2014 г. Харизанов е ангажиран с дейността на Института за дясна политика, който в началото бе приеман за по-скоро близка до ГЕРБ организация. Преди да стане екоминистър, председател на Института бе Нено Димов.

Често е гост в телевизионни студия за анализи по актуални политически теми. Преди да започне предаване по тв "Европа", Харизанов водеше свое предаване в Канал 3.

Георги Харизанов не крие дружеските си отношения с премиера Бойко Борисов, с когото често играят тенис.