Мартин Петров обяви в родния си град Враца, че окончателно е взел решение да спре с футбола. Вчера бившият играч на ЦСКА, "Сервет" (Женева), "Волфсбург", "Атлетико" (Мадрид), "Манчестър Сити", "Болтън" и "Еспаньол" тренира с родния си "Ботев", но вече търси ново предизвикателство, информират от пресцентъра на врачани.

Петров обяви, че напуска ЦСКА още преди края на сезона, но не беше много сигурен дали ще окачи обувките на пирона. Загатваше, че може и да продължи.

„Спирам окончателно с футбола. Тук съм, за да подкрепя тези млади момчета, да им покажа, че няма от какво да се притесняват“, сподели Мартин Петров.

„Всяко нещо си има начало и край. Мисля, че е време да приключа. Все още не съм решил какво ще правя. Ще седнем у дома със семейството ми, за да решим накъде да продължим. Аз много държа на близките си и затова ще се вслушам и в мнението им“, уточни бързоногото крило.

Свръхзвуковия, както наричаха лявото крило, има 90 мача за националния тим и 26 гола, като той е последният българин, вкарвал гол на голямо първенство - на европейското първенство в Португалия през 2004 г. за 1:2 срещу Италия.