Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново изригна срещу режима на Ким Чен Ун. И обяви, че Северна Корея е сред страните, спонсориращи тероризма, съобщи Си Ен Ен. 

Тръмп заяви, че планира да върне азиатската страна в "черния списък" на държавите, подпомагащи тероризма, след като президентът Джорд Буш я извади през 2008 г. 

"Днес САЩ регистрира Северна Корея като държава, спонсорираща тероризма. Това трябваше да се случи много отдавна. Трябвало е да се случи преди много години", каза Тръмп. 

По думите на президента имало случаи, в които Пхенян е подпомагал терористични актове, в това число и "убийства на чужда земя". В това число опити за убийство на южнокорейски лидери и т.н.

"Регистрацията ще бъде последвата от прилагането на допълнителни сакции и наказания срещу Северна Корея... това ще подпомогне кампанията на максимален натиск с цел изолация на този убийствен режим", каза още Тръмп. 

Очаква се утре САЩ да обявят и нови икономически санкции срещу Пхенян, стана ясно още от думите на американския президент след среща с екипа му в Белия дом.