"Тръгваме от къща на къща, от университет на университет, от врата на врата и ще питаме: вие дебил ли се чувствате", така представи новата си инициатива лидерът на "Воля" Веселин Марешки пред Нова тв. "Воля"продължава да иска оставката на депутата от БСП Иво Христов за думите му, че 80 на сто от българския народ са дебели. Формацията отказва да влиза в пленарна зала, докато Христов е там.

"Ако аз го бях го казал, щяхте да ме разкъсате", смята Марешки.

И се закани: "Иво Христов няма да го оставим. Българският народ няма да му прости"

Той даде за пример ГЕРБ, които "жертват хора, но си изчистват името".

Марешки обясни така нежеланието на "Воля" да се присъедини към вота на недоверие на кабинета, искан от БСП и ДПС:

"Един член на БСП каза: "Молете се нашите да не дойдат на власт. Така са огладнели". Вотът на недоверие е да свалим правителството, ние не можем да допуснем на власт да се върнат тези, които преди три години изгонихме."

Вот на недоверие и смяна на властта щяло да има, "когато хората поискат истинската промяна, тогава".

"Към днешна дата ни е сме единствената алтернатива, не сме управлявали. Нито ни свързват с корупция, нито сме участвали в приватизация, нито сме грабили българския народ", твърди Марешки като според него "няма начин да ме притискат", това съм го доказал".

Лидерът на "Воля" отхвърли подозренията на БСп, че отказва да се присъедини към вота, защото е под натиск от управляващите заради свои бизнес дела.

"Преди две години влязох в челен сблъсък с картела за горива. Ако можеха да ме притискат, нямаше въобще да ме допуснат до изборите", каза той.

"С Емил Димитров-Ревозоро имах проблем, докато разпространяваше фалшиви новини, че аз разпространявам контрабанда. Марешки се оказа чист, а другите няма защо да ги притискат, а бяха създали цяла комисия", смята той.

"Няма шанс да се слеем с ГЕРБ", твърди още Марешки.