"Време и всичко" - новата книга на социолога Андрей Райчев и журналиста Александър Андреев, от днес е в книжарниците в страната, съобщават от екипа. 

Книгата е създадена да шокира и да интерпретира. Шокът идва от нарушаването на фундаментална, дългогодишна забрана - да се създават Големи разкази, да се говори за света като цяло. Александър Андреев задава посоката на диалога, а Андрей Райчев е в ролята на "разказвача и жонгльора".

"Време и всичко" е уникално изследване на човека, хвърлен в историята, което авторите правят честно, лично, на моменти разголващо, на моменти нахално, но със сигурност много интересно, според познавачи.

Трудно се създават 300 страници без нито една тривиалност, но двамата са сполучили в това - и то за главоломно ветрило от теми, между които - каква е природата на "наглата раса на нашите нови господари", за които виждаме всеки ден как 22-ма милионери ритат топка, за да забавляват милиони подвластни, наистина ли живеем в свят, в който парите са играчка само за забълбукване на бедните, как стана възможно властовите йерархии (и класите) да се окажат заменени от мрежи, отбелязват от екипа.

В книгата е скициран удивително оригинален портрет на България. Според Александър Кьосев (автор на предговора), д-р Николай Михайлов, Кънчо Стойчев и Любен Дилов-син имаме работа с нещо важно и съвсем ново.

Инициативата за "Време и всичко" е на Иван Кръстев, автор на послеслова. Иван Кулеков е художник на корицата.