Вълната от обвинения срещу Харви Уайнстийн е „болезнена”, но че ще промени киноиндустрията, коментира Мел Гибсън, цитиран от „Гардиън“.

Актьорът, самият който е обвиняван за домашно насилие и расистко поведение, заяви:

„Нещата се поразтресоха малко и падна доста светлина на места, където имаше сенки – и това е по-скоро полезно. Болезнено е, но мисля, че болката предвещава промяна”.

Гибсън даде този коментар на представяне на своя най-нов филм „Баща в излишък II” – първата му семейна комедия след десет години пауза.

Актьорът бе обвинен в домашно насилие от бившата си приятелка и майка на детето му Оксана Григориева през 2011 г. През 2010-а той понесе и обвинения за расистки забележки и заплахи. Обвинен е и в това, че ѝ е казвал, че заслужава побой.

През 2006 г. Мел Гибсън избухва в поредица антисемитски ругатни срещу полицай в Малибу, Калифорния. Поводът е, че полицаят спира Гибсън за шофиране в нетрезво състояние.

Последните коментари на Гибсън идват след обвиненията на десетки жени в сексуален тормоз срещу холивудския продицент Харви Уайнстийн. Говорител на Уайнстийн заявява, че всички обвинения са безусловно отречени от клиента му.

Същевременно повече от 20 мъже обвиняват бившия художествен ръководител на лондонския театър „Олд Вик” и звезда от сериала „Къща от карти” Кевин Спейси в сексуален тормоз.

"Площад Славейков"