Новият председател на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков стартира седемгодишния си мандат с официалното встъпване в длъжност. Той наследява на поста Георги Колев. Чолаков беше избран и от стария, и от новия състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). До повторен избор се стигна, след като президентът Румен Радев върна процедурата по първото гласуване, тъй като то се проведе по-малко от месец преди изтичането на мандата на стария ВСС.

Последни указания от стария към новия шеф на ВАС

Колев, ще се върне като редови съдия във върховния административен съд. Съдийската колегия на ВСС го награди със златен личен почетен знак.

Чолаков има 25 години юридически стаж,от които като съдия е работил 10 години. Два пъти той е напускал съдебната система и е бил адвокати нотариус. Той е имал две проверки по сигнали до звеното "Антикорупция" на Софийска градска прокуратура, но са приключили с отказ за образуване на производство.

Чолаков беше издигнат за кандидат от общото събрание на съдиите от ВАС и с помощта именно на Георги Колев.

Главният прокурор Сотир Цацаров уважи събитието
Цацаров се ръкува с шефа на ВКС Лозан Панов. Шефът на Конституционния съд и бивш главен прокурор Борис Велчев, членът на Конституционния съд и бивш шеф на ВАС Константин Пенчев и шефът на правната комисия на парламента Данаил Кирилов гледат одобрително. 
Малко след като се поздравиха Панов и Цацаров отново гледаха в различни посоки
Правосъдният министър Цецка Цачева целува ръка на Западноевропейския митрополит Антоний.
Новият шеф на ВАС също получи благословия