"Валентин Златев ще бъде изхвърлен от "Лукойл", защото акционерите не го искат", заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки в парламента. 

Според него в цените на горивата "марж от 40-50 стотинки е мародерство", но усилията на "Воля" помогнали цените на горивата да не се покачат още повече. И настоя за държавна регулация, която да ограничи маржа до 20 стотинки, колкото според него е допустимо.

"Никой в аптеките не може да сложи 50 стотинки марж", отбеляза Марешки.

Лидерът на "Воля" отново говори в детайли за своята борба срещу картела в горивата. 

Марешки обясни и как бившият шеф на митниците Ваньо Танов е "тормозил" Лукойл, а след това мистериозно е починал:

"Аз нищо не твърдя, нищо не намеквам, просто цитирам фактите - 2013-а се оплакват от него, 2015-а той продължава да ги тормози, 2016-а внезапно си отива."

Според него той може да има 1,5 млн. лв. загуби, но това било грешка от 1 стотинка - лесно поправима, какво толкова - "Лукойл" имали 1,5 млрд. загуба. На въпроса дали все пак това е дъмпинг, Марешки отговори:

"Аз на всички твърдения, нелепи, няма как да отговарям. Милион и половина загуба ако съм натрупал, това едва ли е дъмпинг на тези милиони оборот, които сме направили."

По-късно пред Би Ти Ви Марешки кама още, че днес пак е имало проверка на НАП в столичната му бензиностанция и тя пак е приключила с липса на каквито и да било нередности. Така лидерът на "Воля" отговори на обвинения от Валентин Златев как проверките срещу бизнесмена-политик не приключвали и утре щял да подаде сигнал в Комисията за защита на конкуренцията срещу него..

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки направи поредица от "предсказания" в изказването си.

Аптекарският бос първо отбеляза, че още преди месеци, когато "някой, така и не разбрах кой" му поискал оставката като зам.-председател на парламента, той е предсказал, че някой друг ще си подаде оставка преди него - и ето какво стана с Главчев.

"Виждате, че времето потвърждава всички мои предсказания. Ще направя още едно - няма да е далеко времето, в което депутатът от БСП, който си позволи да нарече 80% от българския народ дебили, няма да остане дълго в Народното събрание."

На въпрос защо все пак депутатите от "Воля" се регистрираха тази сутрин, макар да заявиха, че няма да го правят, ако Иво Христов е в зала, той заяви:

"Участваме, защото не знаем дали той ще бъде вътре или не."

И заяви, че не се регистрирали, за да си пазят заплатите - всички във "Воля" "сме богати хора".

Депутатите обаче ще продължат бойкота на тема "Иво Христов". Марешки даже "разкри" пред Би Ти Ви по-късно как професорът, който сега е депутат от БСП, му бил "пробутван" от хора от Варна да стане част от "Воля", но като не обърнал внимание - после видял Христов в листите на левицата. Преди това пък професорът бил в СДС, твърди Марешки.

Накрая Марешки се изнерви на настоятелните журналистически въпроси и отсече:

"Ние няма да позволим на нито един човек да ни дава оценки, ние ще си продължим по нашия път."