"Базел" би "Манчестър Юнайтед" с 1:0 в мач от предпоследния кръг на груповата фаза на Шампионската лига. И направи интересна развръзката в група А. В същото време ЦСКА (Москва) спечели с 2:0 срещу "Бенфика" у дома.

Така "Юнайтед" остана лидер с 12 точки, а "Базел" и ЦСКА имат по 9 в битката за второто място. "Бенфика" е с нулев актив. На 5 декември руските армейци гостуват на "Олд Трафорд", а "Бенфика" приема "Базел".

Чудо трябва да стане, за да не се класира "Юнайтед" напред - да загуби с разлика от ЦСКА. Днес тимът на Жозе Моуриньо, който заложи на няколко резерви сред титулярите, пропусна да си осигури класирането на елиминациите и на теория. 

Гостите като цяло доминираха и направиха няколко пропуска, удариха греди. "Базел" все пак заслужи победата си със силно второ полувреме. И една греда.

Михаел Ланг реализира в 89-ата минута. Швейцарците сразиха "Юнайтед" с 1:0 и през 2011 г. - тогава това бе с цената на изхвърляне на британския гранд от Шампионската лига.

"Пари Сен Жермен" няма такива проблеми в гр. В, където громи и чупи рекорди. Неймар и компания разбиха "Селтик" със 7:1 и вече имат 24 попадения - върхово постижение в груповата фаза на турнира. 

"Детелините" поведоха на "Парк де Пренс", но после им се случи случка.

"Байерн" пък стигна до 2:1 на терена на "Андерлехт". Двата фаворита са твърдо първи и втори. "Селтик" е с 3 т., а "Андерлехт" - с 0. Предстои сблъсък "Байерн" - ПСЖ в Мюнхен.

"Челси" си запази осминафинал с 4:0 като гост на "Карабах". "Атлетико" (Мадрид) пък постигна първата си победа в турнира този сезон - 2:0 срещу "Рома". Така "дюшекчиите" останаха в битката за продължаване на елиминациите, но трябва да разчитат на истинска сензация.

"Сините" от Лондон водят 10 т., "Рома" следва с 8, "Атлетико" е с 6, а дебютантът "Карабах" е твърдо последен с 2. На 5 декември "Челси" приема мадридчани, а "Рома" играе с "Карабах". За да стане втори, "Атлетико" трябва задължително да спечели на "Стамфорд Бридж" и да разчита азербайджанският отбор да вземе поне точка на "Стадио Олимпико".

В гр. D "Ювентус" и "Барселона" не се победиха - 0:0, което и на теория осигури класиране напред на каталунците. "Спортинг" (Лисабон) се справи с "Олимпиакос" и също остана в надпреварата за втората позиция с "Юве".

Но и португалският тим има илюзорни шансове да я заеме в крайното подреждане, тъй като гостува на "Барса" в последния рунд. Торинци пък ще имат визита в Пирея.

"Барселона" има 11 точки, второто място засега е за "Ювентус" - 8, следва "Спортинг" - 7, и "Олимпиакос" - 1.