ЦСКА и "Литекс" са изправени пред пореден исторически срам за родния футбол още във втория предварителен кръг на Лига Европа. Особено тежко е положението на ловчанлии, които допуснаха 0:2 у дома срещу унгарския "Дьошгьор" и трябва да се надяват на чудо идната седмица в реванша.

Прояви се слабост на "Литекс", демонстрирана и в предишния кръг срещу молдовския "Верис" - неумението да се вкарват голове. "Оранжевите" направиха пропуски през първото полувреме, а във второто играта бе равностойна. В 83-тата минута след груба грешка в отбраната на домакините Милан Немет попари тима на Красимир Балъков. В самия край Мирослав Гранич удвои за радост на около 400 унгарци на стадиона в Ловеч.

Фалстарт направи и ЦСКА на стадион "Васил Левски" за 1:1 срещу коравия "Зимбру" (Кишинев). Гостите дръпнаха в резултата за ужас на 5000 зрители в 31-вата минута, когато се разписа Анатоли Чептин. ЦСКА имаше шанса да изравни бързо - четири минути преди края на първото полувреме, точен бе Антон Карачанаков. 

Стойчо Младенов се оглежда за виновника за това, че ЦСКА не можа да спечели,
след като привлече 12 нови играчи това лято

Лоша новина за "червените" е контузията на Тони Силва, който бе откаран в болница. А друга лоша новина е неумението да се вкара второ попадение.

Най-достойно днес бе представянето на затъналия в проблеми "Ботев" (Пловдив), който успя да подчини в Бургас австрийския "Санкт Пьолтен" с 2:1. Близо половин отбор млади футболисти играха за "жълто-черните". Иван Цветков откри от дузпа в 35-ата минута, а в 54-ата Сеговия изравни. Четири минути преди края 20-годишният Цветелин Чунчуков даде минимална победа на "Ботев".

20-ина минута преди края Велислав Вуцов бе изгонен заради оспорване на съдийско решение и няма да може да води отбора си от скамейката на реванша.

Велислав Вуцов направи поредното си шоу от скамейката, този път като треньор на "Ботев".