"Лудогорец" допусна първа загуба в турнира Лига Европа този сезон. Българският шампион отстъпи с 1:2 пред турския "Истанбул Башакшехир" като домакин.

В другия мач от група С "Спортинг" (Брага) би "Хофенхайм" с 3:1 и си осигури участие в плейофите напролет. Португалският тим има 10 точки, "Лудогорец" следва с 8, "Истанбул" събра 5, а германците загубиха шансове за класиране с 4.

След две седмици "орлите" гостуват на "Хофенхайм", а завърналите се в битката турци приемат "Спортинг". За да отпадне, "Лудогорец" трябва да загуби, а "Истанбул" да бие Брага. Всички останали сценарии дават предимство на нашия представител.

Тази вечер "зелените" изиграха слабо първо полувреме, в което закономерно губеха с 0:2. След почивката те показаха обичайната си игра, но това не стигна за нещо повече от едно попадение.

"Лудогорец" започна доста сковано, като отстъпи инициативата на своя противник, дошъл в Разград без някои от своите звезди. В редиците обаче беше бившият играч на "орлите" Жуниор Кайсара.

"Истанбул Башакшехир", любимият отбор на Реджеп Ердоган, нанесе бърз двоен удар. Висча откри в 20-ата минута, а в 28-ата Фрай удвои. Гостите имаха и други ситуации пред Ренан, играта им вървеше отлично.

"Лудогорец" се посъбуди след 30-ата минута. Домакините отправиха два опасни удара.

Истинският импулс в играта на Козмин Моци и компания пролича веднага след почивката. В 47-ата Вандерсон пропусна на празна врата след отлично подаване на влезлия от скамейката Клаудиу Кешеру. Румънецът, който преди дни намекна за напускане, направи силно второ полувреме.

А "Лудогорец" включи "на скорост". В 65-ата Марселиньо намали с глава. При още един гол и равенство в крайния резултат тимът ни щеше още днес да си осигури мачове в Европа и напролет.

Стигна до се 2-3 страхотни ситуации пред турската врата, но нов гол не падна. Втората част бе доста атрактивна, тъй като и турците създадоха работа на Ренан и защитниците пред него.

По-рано днес воденият от Станимир Стоилов "Астана" загуби с 2:3 от "Виляреал" в зрелищен мач в столицата на Казахстан. Домакините откриха резултата, но допуснаха пълен обрат, а в края за малко върнаха интригата с второ попадение.

Испанският тим, който вече мисли за следващата фаза догодина, води с 11 точки, следван от "Славия" (Прага) - 8, "Астана" - 7, и "Макаби" (Тел Авив) - 1. В последния мач на 7 декември чехите и казахстанците ще си оспорват мястото на подгласника в пряк сблъсък в Прага.