Няма проблем нито с коалицията, нито с Валери Симеонов. Това заяви министърката на туризма Николина Ангелкова в ефира на Нова тв.

"Понякога по някои теми имаме различно мнение. Както е в една къща, така е и в едно управление. Важно е тези различия да се обсъждат, да се дискутират и да се вземе най-доброто решение за обществото", повтори тезата си тя.

Но отбеляза, че коментарите на Симеонов, че министерството е събирало "мутренски групировки", обиждат сериозни организации като КРИБ, АИКБ и други. 

"Не смятам, че е коректно по този начин да се обиждат или квалифицират организации, които допринасят за БВП. Като министерство искаме да чуем всички гледни точки", заяви тя и добави по адрес на Симеонов: "Разбира се, че си говорим."

Тя обясни и позицията си по отношение на преместваемите обекти по Черноморието, които лидерът "патриот" иска да бъдат премахнати:

"Само заетите, които работят на преместваемите обекти през лятото, са стотици хиляди. За мен трябва да има много строг ред, той трябва да се спазва и да има безапелационни санкции. Аз съм за спазване на реда навсякъде. Отделно от това трябва да бъдем много внимателни и за начина, по който се извършват проверките - знаете, че разчитаме на туризма, имаме устойчив ръст от последните години. Това показва, че сме на прав път."