Тв водещият и проектополитик Слави Трифонов отива в Лондон да издирва морални, талантливи и квалифицирани българи за политическия си проект.

Утре в столицата на Великобритания ще има среща с шоумена, организирана от Българският студентски клуб към University College London. Модератор ще бъде Румен Чолаков, председател на Управителния съвет на Милениум Клуб България.

Тази организация бе една от подкрепящите кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН през миналата година.

В средата на септември Трифонов официално съобщи намеренията си за политическа формация, която да се яви на избори. Малко по-късно той обяви, че набира кандидати за проекта.

"И в България, и по света със сигурност има талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша. И аз ви гарантирам, че ще направя всичко възможно и започвам от днес да търся такива българи. Ще ги намеря. Ще ви ги представя. И вие сами ще решите", написа той в писмо-обръщение през септември.

Над 2000 души са изявили желание да участват в реалната "промяна на политическото статукво", съобщи Трифонов във фейсбук по-късно.

По думите му по време на "кастинга" са му писали българи, завършили престижните университети Йейл, Харвард, Кеймбридж; хора с успешен бизнес навсякъде в чужбина и "българи от всички университети в България, българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот, изявяват желание да участват в подобен проект".