ГЕРБ обещава едно в предизборната кампания, сега прави друго, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в "Панорама" по БНТ тази вечер. Затова ще търсим не вот, а вотове на недоверие, добави той.

"Те допуснаха националистите във властта. Да блъскаш и обиждаш хора на границата - те води на власт. Да имаш присъда - те води на власт. Да палиш молитвени килимчета - те води на власт. Този модел на поведение те докарва на власт.

Това го позволи ГЕРБ. Те правят отстъпление от европейските ценности. Това прави отстъпление от демокрацията в моята родина", отсече Карадайъ.

Тук се намеси предишната гостенка в студиото Екатерина Захариева, която попита кои точно политики на ГЕРБ отстъпват от ценностите на Европа. Според лидера на ДПС е имало повече логика ГЕРБ да се коалира с други партии.

"Защо ГЕРБ не направиха правителство с БСП?", попитай той. Захариева отговори, че програмите на двете партии са твърде различни.

Карадайъ леко се отнесе в отговора дали почетният му председател Ахмед Доган смята да се връща в политиката.

"Той е част от българската политика, но за жалост не от политиката на ДПС", заяви настоящият председател.

И описа Доган като съвършения лидер:

"1990 година беше много лесно да се следват популизмите. Но господин Доган какво направи тогава? Не избра лесното решение на реваншизма, избра трудното и каза "не" на реваншизма. Ето това е вече истинският лидер, силният лидер. Избра трудното и  да накара хората да го послушат и последват. Ето така се прави политика."