"Левски" едва се спаси от втори пореден срам в Първа лига - "сините" измъкнаха 1:0 от "Верея" с гол в 90-ата минута в мач от 17-ия кръг, игран пред камерна публика на "Герена".

Тв повторенията показаха, че при победното попадение защитникът (и убедителен голмайстор на тима!) Давид Яблонски си е помогнал с ръка.

Гостите остро оспорваха зачитането на гола пред главния съдия Никола Попов, който изгони вратаря Георги Аргилашки, така "Верея" доигра срещата с човек по-малко.

Двубоят вървеше към 0:0, но победители можеха да бъдат и гостите, които направиха пропуски. "Левски" също изтърва в няколко ситуации и имаше повече шансове за гол, отколкото срещу "Витоша" (Бистрица) миналата неделя.

Но и днес играта на тима на Делио Роси бе далеч от желаното от феновете ниво.

"Сините" се мъчиха срещу отбор, централна тема за който и през изминаващата седмица бяха... парите. Ръководството на "Верея" дължи няколко заплати и премии на тима, който въпреки това продължава да играе сърцато. Вчера е преведена малка част от дължимото.

"Левски" съкрати точките до втория ЦСКА-София на 3. Утре "червените" гостуват на "Локомотив" (Пловдив). "Верея" е на шеста позиция.