Дисциплинарната комисия на БФС наказа "Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА-София с по два мача лишаване от домакинство заради сбиването между фенове на двубоя в неделя на "Лаута", довело до спиране на срещата и прибиране на отборите в съблекалнята.

Санкцията "лишаване от домакинство" е заменена със забрана за игра пред публика. Така двата тима ще играят на своите стадиони, но пред закрити врата.

По няколко направления "Локомотив" е глобен с общо 14 000 лева, а ЦСКА с 14 300 лв.

Самото нахлуване на публика край терена коства на двата клуба по 10 000 лв. и домакински мачове без публика. "Черно-белите" са санкционирани за хвърлени предмети, нецензурни скандирания - по 1000 лв., и 2000 лв. за "извършено нарушение от публиката на отбора гост".

"Червените" ще се бръкнат с 300 лв. за използване на факли и димки, 1000 лв. за хвърлени димки на пистата, 1000 лв. за нецензурни скандирания и 2000 лв. за "нерегламентирано използване на бомбички". ЦСКА се задължава от комисията да възстанови щетите на ст. "Локомотив" - счупената ограда, например.

Скандалната ситуация се разигра в края на първото полувреме, когато от двата сектора зад вратите на пистата нахлу публика и си спретна здрав бой. След укротяване на страстите от полицията мачът бе подновен и завърши.

Според старши комисар Атанас Илков от полицията, фенове на "Локомотив" - сред тях руски хулигани, привърженици на "Спартак" (Москва), са слезли първи край терена и са предизвикали "червените", които на свой ред счупиха загражденията.