Руснакът Максим Тук, един от футболните хулигани, предизвикали масовия бой и спирането за близо половин час на мача "Локомотив" (Пловдив) - ЦСКА-София (0:1) в неделя, е осъден за 10 дни лишаване от свобода, съобщава PlovdivDerby.com.

Той ще излежи присъдата си в структура на МВР в града под тепетата. Освен това Тук, лидер фенската групировка "Банда Тука", е със забрана да посещава футболни мачове за 1 година в България.

Един от арестуваните запалянковци на "червените" пък ще бъде съден за по-тежко престъпление, а не по закона за футболното хулиганство. Предполага се, че той е сред хората, причинили събарянето на оградата в сектора за гости и нахлуването на част от агитката на ЦСКА-София на пистата.

На някои от задържаните български "ултраси" също ще бъде издадена забрана да ходят на мачове за година. И те ще останат "на топло" за десетина дни.

Вчера "Локо" и ЦСКА-София бяха санкционирани с по 2 домакински двубоя без публика и глобени с по 14 хиляди лева. Според специалисти - отървали са се леко, предвид грозните сцени на "Лаута" и избегнатите по-тежки последици.