"Определени коледни подаръци усещат, че Коледа наближава и почват да се притесняват. Което означава, че сме на прав път и трябва да продължим напред.“

Това коментира пред Би Ай Ти столичният адвокат Николай Хаджигенов. Днес се разбра, че той е един от тримата адвокати - заедно с Христо Иванов и Радан Кънев, за които от уважаваната в правните среди информационна агенция са написали нещо до Висшия адвокатски съвет "за срамните им публични изцепки" (последното "юридическо понятие", е цитат, б.р.).

От сайта (който по-рано "даде" и Лозан Панов на ВСС) се похвалиха днес с етичната си правна инициатива, редом до важни новини като "ВЕДНАГА махнете тези неща от портмонето си и парите ще завалят към вас" или "Куршум в сърцето праща в гроба голямата любов на една от звездите в "Биг Брадър"!

Според сайта извършеното от тримата е в разрез с правилата и принципите на Закона за адвокатурата и Етичния кодекс. „Блиц“ не приема “вулгаризмите, изречени от Радан Кънев в национален телевизионен ефир спрямо премиера на страната” (Докато беше т. нар. главен редактор на т. нар. "Пик", сегашният шеф на "Блиц", се пускаха нечии мъжки задни части и твърдяха, че са на Радан Кънев, б.р.). Също така оттам са обезпокоени от “директните призиви за насилствено сваляне на властта”, отправени според тях от Хаджигенов. 

„За мен лично е любопитен факт, че от обикновен дисидент вече съм разпознат като основен враг, след като съм с политици като Христо Иванов и Радан Кънев. Аз винаги внимавам какаво казвам - не съм правил такива неща - каза пред Би Ай Ти Хаджигенов. -

Ни най-малко не възнамерявам да си коригирам поведението, защото то винаги е било законосъобразно. Но виждам друг проблем - определени коледни подаръци усещат, че Коледа наближава и почват да се притесняват. Което означава,че сме на прав път и трябва да продължим напред“, коментира още адвокатът.

Пред телевизията от ВАдС потвърдили, че са получили сигнала и той се разглежда, но все още решение не е взето.