74-годишен мъж от Русе е потрошил снощи офиса на евродепутата от ЕНП-ГЕРБ Мария Габриел, който се намира в центъра на крайдунавския град. Това предаде БГНЕС.

Иван И. е изпочупил вратите и едното стъкло, а до по-сериозни щети не се е стигнало, само защото извършителят е бил заловен.

Вандалската проява е извършена снощи около 21 часа. На мястото на инцидента са отишли веднага полицаи от Първо РПУ, които са задържали възрастния мъж, който бил във видимо нетрезво състояние. Въпреки това днес на извънредна пресконференция депутатите от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова изразиха резерви дали става дума за обикновено хулиганство.

Същият човек се е опитал преди време да влезе на събрание на общинската структура на ГЕРБ, и то доста скандално, но е бил изведен и отстранен. Мъжът не е член на партията, нито е кандидатствал за такъв, поясни Пламен Нунев.

От ГЕРБ излязоха с нарочна декларация, в която осъждат случило се.

"Погромът спрямо информационния център на евродепутата Мария Габриел в Русе е още едно доказателство за стремежа на някои кръгове да всеят смут и несигурност в Русе и България. Това няма да бъде допуснато! Никой и нищо, нито подобни погроми на партийните ни офиси, нито лични заплахи, няма да ни уплашат или спрат да отстояваме българските национални интереси и си върнем България. Като членове на Европейската народна партия ние от ГЕРБ призоваваме всички останали политически субекти към толерантност и спазване на европейските демократични ценности, включително по време на предстоящата кампания за избори на народни представители в 43-ото Народно събрание", се казва в декларацията.

Мария Габриел