Лондонският кореспондент на сайта "Бюро247" Уил Кинг често взема интервюта от холивудски знаменитости и познава буквално отвътре съблазнителната, но и коварна киноиндустрия. Без да претендира за способностите на прорицател, той състави списък с 10 перспективни млади актьори от Щатите и Великобритания, които, според неговите очаквания, скоро ще влязат в първия ешелон на Холивуд и киното изобщо.

Знае се - главното правило в киноиндустрията е: вежливост. Никога не знаеш например кое ще се окаже 7-годишното момиченце в масовката на някоя продукция - нищо чудно баща ѝ да е самият режисьор на филма. Второ правило, особено важно за журналисти: запомняй хората по име и лице. Лицата на тази десетка британски и американски актьори могат да ви се сторят познати. Техните фамилии - също. Едно обаче може да се каже с голяма доза сигурност за тях: скоро те ще представляват холивудската А-група. 

Скот Истууд, 28 г.

Кого може да смени в бъдеще: Клинт Истууд

Отначало знаменитият му баща даже не искал да го признае. После обаче даже му дал лек тласък в живота под формата на епизодична роля във филма си "Гран Торино", в който момчето играе под псевдоним с фамилията на майка си (самолетна стюардеса) - Скот Рийвз. После в кариерата на младия актьор настъпва затишие, но усилията на американската му продуцентка в Лондон дават резултат. През тази и следващата година младия г-н Истууд го чакат общо 5 премиери - като се започне с "Ярост" (като партньор на Брад Пит) до "Най-дългото пътуване", в който Скот играе главната роля.

Ел Фанинг, 16 г.

Кого може да замени в бъдеще: Мишел Уилямс

В Холивуд имат навика през 10-20 години да снимат биографични филми за Мерилин Монро. За следващия Ел тъкмо ще е в най-подходящата възраст. Фразата "израсла на снимачната площадка" за нея важи буквално. На голям екран Ел попада на 2-годишна възраст, играейки "младите години" на собствената си сестра - мегаизвестната вече Дакота Фанинг. А ролята на принцеса Аврора в "Престъпен" стана 26-а в кариерата на 16-годишната девойка. Не е чудно и че много зрители, гледащи редовно екранизирани приказки, ще изпитат истинско deja vu. Да, половината от миловидните момичета блондинки в последните години са изиграни от мис мис Фанинг. (Втората половина остана за 17-годишната Клои Грейс Мориц - по-долу в списъка.)

Логан Лърман, 22 г.

Кого може да замени в бъдеще: Райън Рейнолдс

Логан още не е успял да се покрие с холивудско лустро, но това скоро ще се промени - когато излезе "Ярост", където той играе една от главните роли, заедно с Брад Пит и Шая Лебьоф. На първите си премиери ("Хубаво е да бъдеш тих", "Пърси Джаксън") той оставя впечатлението на момче-отличник, което само не може да повярва, че е попаднало в света на възрастните. В този момент на юношеските му плещи бе стоварена ролята на Д'Артанян в "Тримата мускетари" (2011). И нещата потръгнаха. В живота си Логан е обикновено момче от добро еврейско семейство, с баба рускиня по майчина линия. Но нищо човешко не му е чуждо. На последния фестивал Coachella той стоеше сред тълпата музикални фенове с чаша бира в ръка и по нищо не приличаше на старозаветния Хам от филма "Ной" на Ридли Скот, който в този момент вървеше по световните екрани.

Клои Грейс Мориц, 17 г.

Кого може да заменит в бъдеще: Софи Марсо 

В този списък Клои попада само благодарение на възрастта си. Защото иначе тя вече има статут на пълноценна звезда. Но ако на останалите тук може само да се предрича звезден статус, то за Клои е сигурно, че тя ще влезе в А групата съвсем-съвсем скоро. Ако след главната роля в "Пипети" у някого е имало съмнение какво бъдеще я чака, то след "Хюго", "Телекинеза" и "Пипети 2" съмненията са се разсеяли. Тя прекрасно се изяви при Скорсезе, получи главна роля в екранизация по Стивън Кинг. И всичко това - на 15 години. Клои е многопланова актриса, зад чието миловидно личице се крие огромен потенциал. Когато е на 16, тя признава в интервю пред Уил Кинг, че мечтае за кариера като на Мерил Стрийп. Много вероятно е да ѝ се получи.

Уил Пoултър, 21 г.

Кого може да замени в бъдеще: Майк Майърс

При него веднага те поразява контрастът между поведението му на вежлив младеж от добро британско семейство с външността на чипонос американски селяндур. Който контраст Уил ловко експлоатира на екрана. В живота този син на професор по кардиология си дружи с Ема Уотсън и Карой Делевин. След тийнейджърските роли (най-впечатляващата от които бе на юЮстас в "Хрониките на Нарния") след няколко години Уил навярно лесно ще намери за себе си нишата в лютите американски комедии, където сега безконкурентно царуват Сет Роугън и Джейсън Сегал.

Ема Робъртс, 23 г. 

Кого може да замени в бъдеще: Мила Йовович

На нейната героиня Мадисън от "Американска история на ужасите" принадлежи една от най-свежите фрази през последния сезон: "Вървете на майната си всички, аз се връщам в Холивуд, където всички хора са нормални!" Трябва да се признае, че актьорското потекло на Ема е доста стабилно - тя е дъщеря на известния Ерик Робъртс и племенница още по-известната му сестра Джулия Робъртс. Така че ако не бяха ѝ помогнали гените, в орбитата на славата щеше да я вкара обкръжението ѝ. Девойката е израсла в Лос Анджелис, от дете ходи на актьорска школа, а дебютът ѝ на голям екран беше като дъщеря на Джони Деп в "Кокаин". След по-малко от година ще я видим във филма "Ашби" с Мики Рурк, а дотогава - още цял сезон на American Horror Story: Freakshow, чиято премиера е през октомври.

Езра Милър, 21 г.

Кого може да замени в бъдеще: Джони Деп

Макар че се снима от по-отдавна, пробивът му беше в "Нещо не е наред с Кевин", където Езра невероятно изигра харизматичен маниак, организиращ побоища в училището си. Неговата невротична майка тогава изигра Тилда Суинтън. Следващата му роля беше на гея Патрик в "Хубаво е да бъдеш тих". Тези му две работи веднага го изкараха напред в кастинг листите. С Езра Милър ситуацията винаги е такава, че не знаеш къде свършва актьорската игра и къде започва самият той. По време на интервюта той обикновено скача на стола, неочаквано запява (нали освен всичкото е и фронтмен на рок група) или почва да разсъждава по въпросите за леките наркотици и собствената си бисексуалност.

Фреди Фокс, 23 г. 

Кого може замени в бъдеще: Джуд Лоу

Син на британските актьори Едуард Фокс и Джоан Дейвис. Игра с Логан Лърман в "Тримата мускетари" - в ролята на крал Луи XIII. Нищо чудно - баща му е командор на Ордена на Британската империя, често играеше роли на английски аристократи и сам той е такъв; а майка му се снима в екранизации на "Разум и чувства" и "Война и мир" и също има синя кръв. Миналата година Фокс с успех игра в лондонския Уес Енд с Рупърт Еверет в пиесата "Целуни Юда". Сега се връща на киноакрана с две премиери - "Клубът на бунтарите" и "Франкенщайн" (заедно с Даниъл Радклиф). Дайте на Фреди още няколко години и той ще прибере за себе си всички роли, които ще се окажат вакантни след прехода на Джуд Лоу и Хю Грант към по-улегнали персонажи.

Софи Търнър, 18 г. 

Кого може да замени в бъдеще: Джулиан Мур

В киното винаги ще има търсене на изтънчени английски аристократки и Софи вероятно няма да пропусне шанса да попълни редиците им. "Игра на тронове" запали цяла плеяда звезди, които вече обръщат поглед към холивудските хълмове. Софи Търнър вече завърши снимки в лентите "Особено опасна" с Джесика Алба и "Сама" с Рей Лиота. Утчитайки, че персонажът ѝ Санси Старк остава в "Игра на тронове" и през следващия сезон, кариерата на мис Търнър ще върви само нагоре.

Куавенджаней Уолис, 10 г.

Кого може да замени в бъдеще: Хали Бери

Когато такова дете се появи в някой оскароносещ филм (какъвто беше "12 години в робство" на Стив Маккуин), това може да се счита за късмет. Когато Куавенджаней получи главна роля в комедия като "Ани", ти се налага да потренираш на срички труднопроизносимото ѝ име. Продуцентите от Sony са полудели по младото дарование, а носителят на "Оскар" Джейми Фокс (за "Рей") след края на снимките на "Ани" ръси дитирамби за малката актриса при всяко свое интервю. Сега невръстната мис Уолис се присъедини към мегазвездния състав на драмата "Бъщи и дъщери", където ще играе заедно с Аманда Зейфрид и Ръсел Кроу. А това е само началото на една дълга кариера на чаровната тъмнокожа актриса.