Мистър и Мисис Икономика за 2017 г. са изпълнителният директор на "Софарма трейдинг" АД Димитър Димитров и управителката и съсобственичка на "Абритес" ООД Елина Друмева.

Наградите бяха връчени преди минути на бляскава церемония в софийския хотел "Маринела" от вицепремиерката Екатерина Захариева.

Мисис Икономика 2017 е Елина Друмева.

За трета поредна година събитието се организира от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание "Икономика".

Идеята е да наградят най-добрите предприемачи и мениджъри.

Членове на КРИБ номинираха своите избраници, а финалните номинации и победителите се избират от членовете на управителния съвет на организацията. Общо 68 души бяха номинирани.

Водещи на събитието бяха Радина Червенова и Стефан Щерев, а Орлин Горанов и Кристина Димитрова забавляваха гостите по време на награждаването.

Изпълнителният директор на "Софарма" АД и издател на Клуб Z Огнян Донев, миналогодишен "Мистър Икономика", връчи на МБАЛ “Надежда” отличие в новооткритата категория “Здравеопазване".

 

 

Николина Ангелкова връчи наградата за Публично частно партньорство и развитие на туризма на кмета на Благоевград Атанас Камбитов.

Ето и пълния списък наградени по категории:

  • в категория „Индустрия” -  инж. Росен Даскалов, собственик на „Син Карс интернешънъл” ЕООД;
  • в категория „Финанси и застраховане”- Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на „Българо-американска кредитна банка” (БАБК);
  • в категория „Енергиен сектор” - Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на „ЛИДЛ България” ЕООД;
  • в категория „Транспорт и логистика” – капитан далечно плаване Александър Калчев, изпълнителен директор на „Параходство Български морски флот” АД;
  • категория „ИКТ, аутсорсинг и бизнес услуги” – Любомир Минчев, основател и председател на борда на „Телелинк” ЕАД;
  • категория „Земеделие и хранителна промишленост” – Бойко Сачански, управител на "Billa България";
  • категория „Строителство” – инж. Петко Николов, изпълнителен директор на „Пътстрой-92” АД;
  • в категория „Недвижими имоти” – Константин Бояджиев, управител на „Галакси инвестмънт груп” ООД;
  • в категория „Образование” – Емилия Занкина, заместник-ректор на „Американски университет в България” (АУБГ);
  • в категория „Здравеопазване” – д-р Георги Стаменов, МБАЛ за женско здраве „Надежда” ООД;
  • в категория „Консултантски бизнес/услуги” – Любомир Пейновски, собственик на „Клийнтех България” ООД;
  • в категория „Услуги и търговия” – Илиян Рангелов, управител на „Белаз-София” ЕООД.

Категориите „Строителство”, „Недвижими имоти”, „Образование” и „Здравеопазване” бяха добавени през тази година. 

Проф. д.т.н.инж. Николай Вълканов, председател на съвета на директорите на „Минстрой холдинг” АД, получи почетния знак на КРИБ за цялостен принос в развитието на минно-геоложкото дело в България и по случай 65-годишния юбилей на компанията. Със специална награда за цялостен принос на българското търговско корабоплаване бе награден изпълнителен директор на „Параходство Български морски флот” АД капитан далечно плаване Александър Калчев.

Специалната си грамота КРИБ връчи на проф. д.ик.н. Стати Василев Статев, ректор на УНСС. Той бе отличен за най-добър академичен партньор на бизнеса.

Наградата на списание „Икономика” отиде при кмета на Благоевград Атанас Камбитов за насърчаване развитието на туризма и българо-френските културни взаимоотношения за организирането на фестивала "Франкофоли".