Регионален трус в ДПС - общинските съветници на движението в Хитрино подадоха заявления за напускане на партията, съобщи БНР.

Шуменският депутат от ДПС Хамид Хамид заяви, че са сторили това под натиск от кмета Нуридин Исмаил. Той пък отрече обвиненията.

Исмаил бе изключен от ДПС през лятото с мотив, че след експлозията на цистерни от товарен влак през декември миналата година и трагедията в общината средствата са се харчили непрозрачно и не е свършена достатъчно работа.

Заедно с него бе изключен и председателят на общинския съвет в Хитрино и общински лидер на ДПС Мустафа Ахмед. Изключването им бе предхождано и от изявления в подкрепа и благодарност на премиера Бойко Борисов, който "осигурил спокойствието" след трагедията с влака. 

На 1 декември 19 от 20 местни структури на ДПС в община Хитрино са взели решение да напуснат движението и да се саморазпуснат. Последва и решението на общинските съветници. Според кмета Исмаил причината е, че хората го подкрепят и имат уважение към него и работата му. Версията на депутата от ДПС Хамид Хамид е, че напусналите партийци са били подложени на натиск от градоначалника, за да стигнат до това решение.