Крупни злоупотреби и кражби в болници са били разкрити при разработка на специалните служби, в това число и ДАНС. Операцията спецслужбите е била обсъдена на работна среща, свикана от премиера Бойко Борисов. 

Това стана ясно след като сутринта се разбра, че премиерът Бойко Борисов е извикал на среща министрите на здравеопазването и на финансите Кирил Ананиев и Владислав Горанов. Сбирката бе в Министерския съвет, а темата - злоупотреби и финансово състояние на държавните и общински болници. На срещата бяха и шефове на специални служби, в това число и ДАНС, както и вътрешният министър Валентин Радев.

Преди десетина дни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи, че подготвя доклад за финансовото състояние на държавните болници.

"Години наред не е имало системност при управлението и контрола на голяма част от държавните дружества. Показателен пример за това е областната болница в Ловеч", констатира Ананиев на разширена среща в града.

За операцията, в която са участвали ГДБОП и Специализираната прокуратура, ще бъдат съобщени подробности в МВР по-късно, съобщи Радев след срещата при Борисов.

Владислав Горанов заяви след съвещанието:

„По инициатива на министър-председателя се проведе работно съвещание в Министерския съвет с участието на министъра на вътрешните работи, финансовия министър, министъра на здравеопазването и представители на силовите служби, в това число ДАНС. Обсъдихме няколко въпроса, свързани с проблемите в здравеопазването, обстановката в страната в резултат на обилните валежи от последните 24 часа и използвах възможността да докладвам на министър- председателя добрите новини, които съобщиха рейтинговите агенции в петък късно вечерта, след затварянето на финансовите пазари. "