Б.Т.Р. са сред най-хубавите неща, които ни е донесла демокрацията. Групата е основана 4 години след промените у нас, и ако преди това рокмузиката в България съществуваше като бунт срещу системата, Б.Т.Р. не излизат вече 25 години от рока по чисто естетически причини. А фактът, че продължават да го правят, би могъл да бъде приет като гаранция, че комунистическият демон си стои затворен в миналото.  

Своя четвърт век на сцената Б.Т.Р. ще празнуват догодина. Ще го направят с нов албум и с концерт на 29 март 2018-а в зала 1 на НДК. Албумът се нарича „Невидими стени“ и вече е известен първият му сингъл: „Моята сила“.

„Това е една от най-дълго записваните ни песни – работим по нея в студио от началото на тази година. Ние винаги си поставяме много високи изисквания към музиката си. От 3-4 мастъра на песента Наско избра това, което е най-близко до нас като звук. Не гоним срокове и решихме, че ще работим по сингъла, докато постигнем желаното звучене“, коментира китаристът на групата Славчо Николов, автор на музиката и текста на „Моята сила“.

Видеото към песента е заснето на покрива на СУ „Св. Климент Охридски“. Горе въздушните течения явно се усещат с друга сила и вокалистът така е развял коси, сякаш ще отлети. Снимките, разбира се, приключват благополучно и Наско, и останалите от групата се приземяват без драскотина.

Не без „драскотини“ и компромиси обаче са изтеклите години за тази толкова обичана група – впрочем, както и за останалите на българския музикален фронт. Срещите на Б.Т.Р. с публиката напоследък по-често са клубни – а концертът на 29 март ще бъде първата им самостоятелна изява на голяма сцена за последните 3 години.

Новият им албумът е 11-ият в дискографията им – с него групата се завръща към твърдия звук.

Билетите за концерта в НДК са вече в продажба, на цени от 20 до 60 лева.

Площад Славейков.