От 1 януари 2018 г. Григор Димитров вече няма да е част от мениджърската агенция на Роджър Федерер, съобщава Gong.bg. Договорът на българина със създадената през 2013 г. Team8 изтича в края на тази година и просто няма да бъде подновен.

Димитров стана част от звездната фирма на 1 януари 2014 г. Оттогава тя се грижеше за рекламните му договори и въобще за бизнесотношенията в тениса. Сега с тази роля ще се нагърби българският мениджър на първата ни ракета - Георги Стоименов, съпруг на Катерина Малеева.

Идеята на Team8 беше да привлече някои от най-големите спортисти в цял свят, не само тенисисти. Първият клиент на компанията бе аржентинецът Хуан Мартин дел Потро. Team8 също така има договори с хокеисти, баскетболисти, футболисти, голфъри и т.н.

Междувременно британски папараци изловиха Григор и приятелката му Никол Шерцингер в Лондон - на романтична вечеря в елитен ресторант. В момента най-добрият ни тенисист си почива. Той прекара седмица на Бахамите, където участва в благотворителен турнир на частния остров на милиардера Ричард Брансън.

Подготовката за новия сезон ще стартира след броени дни.