Веселин Марешки е изнервен, защото го заплашва затвор за рекет и изнудване - едно от делата, които се водят срещу него. Това заяви в ефира на бТВ лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, когото бизнесменът политик обяви за "ПР-проект на Красен Кралев" през миналата седмица.

"Той е притеснен, уплашен, идва при вас, говори, срича, трудно артикулира. Единственото, което го спасява, е положението му - той е много богат човек", заяви Костадинов.

Според него българският съд третира богатите по различен начин и заяви, че делото срещу Марешки вече три години е на първа инстанция, макар такива дела да се решават за година.

Телевизията покани лидера на "Възраждане" за право на отговор, след като през миналата седмица "Воля" се опита да намали субсидията на партиите в бюджета само за тези, които са под бариерата от 4%. Така единствено партията на Костадинов щеше да получи по 1 лев за глас. Предложението в крайна сметка отпадна от бюджета. Марешки не можа да артикулира обяснение в ефира на бТВ или в парламента защо отправя това предложение. Но обяви, че "Възраждане" е създадена от настоящия спортен министър Красен Кралев (с когото той иначе бил приятел), за да отклони гласове от Марешки на вота за кмет на Варна през 2011 г. 

Костадинов има друга позиция по въпроса:

"Продукт съм на майка си и на баща си. Другото са абсолютни глупости. Той коментира събития от 2011 г., когато той беше втори, а аз 5-и на изборите, но разликата бе 7000 гласа. Красен Кралев участваше тогава в една от тези партии - "Новото време", тогава се запознахме с него. Но да коментираме събития от 2011 г. през 2017-а, когато всеки във Варна знае, че Марешки обслужва статуквото? Кирил Йорданов губеше популярност. Имаше проучвания, че ще загуби срещу всеки на балотаж. Можеше да спечели само срещу Марешки, защото той беше много непопулярен. И се направи всичко възможно той да достигне до балотаж. Ако бях аз срещу Йорданов, щях да спечеля."

Лидерът на "Възраждане" отбеляза, че неговата партия също подкрепя намаляването на партийната субсидия, но за всички партии.