Когато БСП предложи лидерска среща за прехода – всички изчезнаха "яко дим". Това заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова.

"Получих писмо от Цветан Цветанов, когото не съм канила на такава среща, че бил зает, и затова изпраща Данаил Кирилов. Данаил Кирилов ще пише законодателни текстове. Той не е лицето, което ще вземе политическото решение. Тази партия лидер няма ли", каза Нинова.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заявил, че е в чужбина.

"Патриотите мълчат. Къде изчезнахте "яко дим" бе хора, като се заговори за целия преход?. Кой сега го е страх? БСП ли?", попита Нинова.

За пореден път тя коментира приватизацията на "Техноимпекс", за която е критикувана от ГЕРБ:

Преди дни от управляващата партия цитираха писмо на главния прокурор Сотир Цацаров, че не са извършвани проверки за придобиване на акции от "Техноимпекс" от страна на Нинова. Лидерът на БСП побаче оказа документи, че такива проверки е имало.

"Престъпления не съм извършила. Готова съм, ако някой твърди, че съм причинила вреди на държавата, да ми заведе дело. Декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, при условие ,че всички други председатели на партии сложат такава декларация и кажат, че няма да се позововават на давност за целия си професионален живот."

Тя показа документи, които по нейни думи доказват, че няма престъпление при приватизацията на "Техноимпекс". И показа писмо от главния прокурор Сотир Цацаров, в което се казва, че няма длъжностно престъпления за сключена неизгодна сделка.

"Цялата идея за ревизията на прехода последните няколко седмици поне публично, и поне за сега, се свежда до "Техноимпекс" и Корнелия Нинова. Чули ли сте някой от ГЕРБ да говори за нещо друго по ревизията на прехода? Чули ли сте някой да говори за гигантите в българската икономика? Кога някои от тези, които приватизираха тези активи, защото аз не съм продавала държавно и общинско имущество, кога ще излязат с документи? Кога ще видим документите за приватизацията на "Булгартабак", дали са проверени три пъти и няма престъпление. Кога ще видим прехвърлянето на "Си банк", за придобиването на Пампорово, за продажбата от Бойко Борисов на 33 % от електроразпределителните дружества? Кога ще минат през това, което е минало "Техноимпекс"?", попита Нинова.

Тя коментира и причините, поради които е уволнена като зам.-министър през 2007 г. И цитира заповедта за освобождаването си.

"Никъде няма намек за уволнение за корупция. Не съм уволнявана никога за корупция", заяви Нинова.