Международно политическо събитие ще затвори НДК за обикновени посетители в четвъртък, 7 декември, от 8 ч. сутринта до 15 ч. следобед, съобщават от Двореца. Заради мерките за сигурност между посочените часове няма да се допускат граждани, които не участват в проявата. В този часови диапазон касите на Билетния център и Литературният клуб „Перото” няма да работят.

Политическото събитие обаче няма да попречи на културните прояви на територията на НДК след 16 ч. Зрителите с билети могат да посетят прожекцията-концерт La La Land в зала 1 от 20 ч., представянето на книгата „Уроците на Сатурн” в „Перото” от 19 ч., представлението „Повече не, или така нареченият Бернхард” в ДНК от 19,30 ч., прожекцията на „Дъвка за балончета” от 19,30 ч. и на „Да живее България” в кино „Люмиер Лидл” от 18,15 ч.

НДК уведомяват своите гости и посетители, че мерките за сигурност ще са подобни и в дните, в които ще се провеждат събития на най-високо ниво от календара на Българското председателство. През останалото време достъпът до основната сграда на НДК ще е свободен, но гостите и посетителите ще преминават през проверки за сигурност при влизане в сградата, включително в Театър „Азарян“, ДНК и Литературен клуб „Перото”.

На 8 и 9 декември централният вход на сградата няма да бъде достъпен за посетители, в сградата ще се влиза през вход А4.

От НДК поднасят извиненията си за неудобството и разчитат на разбиране.

Площад Славейков