"Байерн" (Мюнхен) прекъсна идеалната серия на звездния "Пари Сен Жермен" в Шампионската лига - 3:1 на "Алианц арена" в мач от последния кръг на груповата фаза.

Роберт Левандовски откри резултата в 8-ата минута, а в 37-ата Корентен Толисо удвои. Тийнейджърът Килиан Мбапе намали в 50-ата, но в 69-ата отново Толисо бе точен за 3:1. Гостите имаха добри възможности за изравняване при 1:2.

Въпреки успеха "Байерн" остана зад ПСЖ - заради баланса от двата мача между тимовете. В Париж Неймар и компания спечелиха с 3:0.

Третото място в група В е за "Селтик", който продължава в Лига Европа за сметка на "Андерлехт". В последния мач белгийците биха с 1:0 в Глазгоу, но по-рано през есента "детелините" бяха разбили своя съперник с 3:0 насред Брюксел.

В голямата тройна конкуренция в гр. С големият губещ се оказа "Атлетико" (Мадрид), който има два финала в турнира за последните четири години.

"Дюшекчиите" завършиха трети, а на осминафинали в Шампионската лига отиват "Рома" и "Челси", съответно първи и втори с по 11 точки.

"Сините" от Лондон направиха 1:1 с "Атлетико", а римските "вълци" измъкнаха 1:0 от дебютанта "Карабах" (Азербайджан).

Група "А" очаквано бе спечелена от "Манчестър Юнайтед", който обърна с 2:1 от 0:1 московския ЦСКА на "Олд Трафорд". Второто място е за "Базел", победил "Бенфика" с 2:0 в Лисабон. 

Така руските "армейци" останаха трети, а грандът "Бенфика" записа пълен крах с 6 загуби и само един отбелязан гол!

Резервите на "Барселона" не дадоха шанс на другия лисабонски гранд - "Спортинг", 2:0 на "Камп Ноу". В същото време "Ювентус" спечели със същия резултат на терена на "Олимпиакос".

Така Барса оглави гр. D с 14 точки, второто място е за "Ювентус" - 11, "Спортинг" (7 т.) все пак продължава в Лига Европа, а гърците завършиха с 1.