Трима души за обвинени за убийството на малтийската разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция, съобщава "Политико", позовавайки на местни медии.

Обвиняемите, които не признават вина, са назовани като братята Джордж и Алфред Деджорджо и Винсент Мускат - и тримата в 50-те си години.

Обвинени са също в незаконно притежание на материали за експлозиви и на оръжие.

Тримата са между десетима арестувани от властите в понеделник за убийството на Галиция на 16 октомври т.г. Тя бе взривена в личния си автомобил.

Според малтийския закон задържаните трябва да бъдат обвинени или освободени след 48 часа.

53-годишната Галиция публикуваше през изминалата си година резултати от разследвания за корупция на министър-председателя Джозеф Мускат и най-близките му сътрудници.

Те бяха свързани с разкритията на международен журналистически консорциум в "Досиетата Панама" - изтичане на 11 милиона документа от адвокатската фирма "Мосак Фонсека" за укриване на данъци от световния елит в латиноамериканската държава.

Галиция уличи и съпругата на Мускат Мишел, че е получила $1 млн. от дъщерята на азербайджанския президент Илхам Алиев през офшорна фирма, регистрирана от същата адвокатска кантора.