"Тя и Корнелия Нинова говори за корупция".

Така лидерът на СДС Божидар Лукарски коментира факта, че ДСБ, Движение "Да, България" и още няколко по-малки партии са обединени най-вече около темата за борбата са корупцията. За пореден път той припомни, че лидерът на "Да, България" Христо Иванов е заявявал, че неговата партия не е нито лява, нито дясна.

"Дясна партия там е ДСБ", посочи Лукарски.

Той все пак заяви, че се надява СДС и Реформаторският блок да намерят общ език с тези формации. Според него обаче ако ще се прави по-широко обединение, то не трябва да се нарича дясно.

"Десни са СДС, ДСБ, ДБГ и ГЕРБ, членовете на ЕНП", уточни Лукарски.

Той каза, че има критики към третия кабинет на Бойко Борисов, но правителството има и постижения. Лукарски посочи, че ГЕРБ е основният политически опонент на ДПС и БСП. Затова той се притеснявал от приказките "нито ляво, нито ясно", защото според него това създавало вариант за коалиция с Корнелия Нинова.

"Не ми харесва, че ГЕРБ, уж дясна партия, влиза в разговора, че наследството на комунизма е прекрасно, а след 10 ноември е дошла лошата приватизация", каза Лукарски.

Той не бил съгласен да няма давност за престъпленията за приватизация, а да има такава за престъпленията на комунизма.

По случай рождения ден на СДС, който е утре, Лукарски благодари на всички седесари и заяви, че може да различи лоялните членове от "интересчиите". Лидерът на синята партия посочи, че в миналия парламент Реформаторският блок е бил гарант за реформи, а сега такъв гарант няма,