"Мислите, че ще седна да отговарям на Десислава Атанасова? Шегувате се! Пратете й поздрави от мен. Слагам край на тази сага. Десислава Атанасова да отива и да носи документите там, където се прави това в правовата държава."

Това заяви днес пред бТВ лидерката на БСП Корнелия Нинова. Така тя отговори на нападките, които отправи ден по-рано към нея депутатката от ГЕРБ. Атанасова заяви в ефир вчера, че нито сделката, нито Нинова са проверявани досега за приватизацията на „Техноимпекс”. Според Атанасова лидерката на БСП била подставено лице на външнотърговски дружества, които са я упълномощили да взима решения, или това е поредният пример за разбойническа приватизация.

"Или ще изпратят документите на "Техноимпекс" в съда, или оттук нататък ще приемам всеки коментар по тази тема от тях за политическа атака не само към мен, но и към партията", каза Нинова.

И предложи на водещата да не се занимава с разследвания, защото иначе щели да откарат 1 година - "те тяхната, аз моята".

"Това е една гигантска манипулация. Органите, които трябва да кажат, са прокуратурата и съдът. Вчера Сотир Цацаров сложи точката на този спор. Изненада ме изказването му пред Народното събрание. Той рядко прави политически изказвания. А вчера направи. И попита - искате ли справедливост или използвате случая за политическа разправа?", изтъкна Нинова.

И допълни, че става дума за "шайкаджиите". Те били описани в книгата "Шайка" на Антон Тодоров, който преди бил противник на бойко Борисов и Цветан Цветанов, а днес е част от ГЕРБ.

"ДАНС се занимава с "Техноимпекс" от 2016 г. по искане на Бойко Борисов веднага след избирането ми за председател на партията. И това научих вчера при изслушването (на Цацаров - б.р.)", каза червената лидерка.

Нинова допълни, че след като Борисов е поръчал на ДАНС доклад и го е пратил в прокуратурата, и градската, и апелативната прокуратура са излезли със становище, че данни за престъпления в приватизацията на дружеството няма. Позова се на документи, които бе донесла в студиото.

Тя отхвърли твърденията, че е била подставено лице на българи, които по време на приватизацията на "Техноимпекс" се намирали в Зимбабве, Мароко и Либия. Те просто били служители на дружеството, които искали да се включат в приватизацията, но в момента не можели да дойдат в България. И затова пратили пълномощно някой да ги представлява.