"Лудогорец" ще играе и напролет в Лига Европа, след като направи 1:1 като гост срещу "Хофенхайм". Българският шампион губеше с 0:1 след първото полувреме, но Вандерсон изравни в 62-рата.

В 82-рата Клаудиу Кешеру получи директен червен картон за ритане без топка, ала "орлите" оцеляха.

"Спортинг" (Брага) спечели група С с 10 точки, независимо че падна от "Истанбул Башакшехир" с 1:2 край Босфора. "Лудогорец" завърши с 9, "Истанбул" - 8, а "Хофенхайм" - 5. Жребият за 1/16-финалите е в понеделник, 11 декември, от 14 часа. Преди това ще бъдат изтеглени и двойките за 1/8-финалите в Шампионската лига.

Предвид победата на турския отбор в другата среща "Лудогорец" не биваше да губи и съумя да избегне поражение, макар че и днес не показа най-добрия си футбол.

"Хофенхайм" противопостави предимно младоци и резерви, тъй като нямаше шансове да продължи. Но дори и този експериментален състав много затрудни българския шампион. Германците направиха пропуск при 100-процентова ситуация веднага след почивката - тогава резултатът можеше да стане 2:0, но вратарят Ренан спаси.

Окс откри резултата в 25-ата минута. А "Лудогорец" започна със самочувствие и атакува още от първите минути. Постепенно обаче домакините изравниха играта и започнаха да застрашават Ренан. Първенецът ни пък явно подцени голобрадите момчета в "Хофе" - това призна и Марселиньо след срещата.

През второто полувреме обаче "Лудогорец" прояви характер, а в края игра с човек по-малко за десетина минути. При попадението за 1:1 Вандерсон си помогна с ръка, което явно убегна от погледите на съдиите. И слава Богу. В крайна сметка надделяха отборният дух и индивидуалната класа на футболисти като Марселиньо и Вандерсон.

В края "зелените" изтърваха победата. Но можеха и да загубят. Все пак с оглед на цялостното представяне в групата през есента "Лудогорец" продължава напълно заслужено.

На това мнение беше и Димитър Димитров (горе), който изхаби доста нерви през 90-те минути, а на моменти изглеждаше и крайно притеснен. Херо отчете коварната равностойна група, в която по думите му "Лудогорец" бил считан за аутсайдер от специалистите.

През втората част тимът му е имал тежки моменти, но все пак е успял да стигне до ключов гол, дошъл след умерен риск от страна на треньора и играчите.