"В дясното в момента филмът е "Бенджи, Закс и Звездния принц".

Това заяви лидерът на Народна партия свобода и достойнство (НПСД) Орхан Исмаилов пред бТВ. Той описа и ситуацията - от една страна Реформаторският блок (РБ) преговаря, а от другата страна ДСБ и "Да, България" също преговарят с различни партии.

"Всички викат "защо се разделихме", но не могат да се обединят. В момента в дясното има лидерски проблем. Председатели много, лидерите ги няма", каза Исмаилов.

Той заяви, че ако от РБ потърсят партията за преговори, то такива ще има.

"На този етап не търсим коалиционни формули. Ние сме едни от автентичните основатели на Реформаторския блок. Той беше успешен до момента, когато лидерът на ДСБ напусна. Нямаме нищо против партии, които имат нашите ценности", каза Исмаилов.

Лидерът на НПСД заяви, че коалиционното споразумение с ДОСТ вече не съществува, защото тази коалиция е била само за последните парламентарни избори.

"Оттам нататък ние сме автономна българска политическа партия. Националният съвет на НПСД миналата седмица взех решение, че продължаваме своя път дясно-център..Не съм имал конфликт с Местан. Аз не съм адвокат на Местан, но той не е лош човек сам по себе си. Той свали правителството на Орешарски. След като се скри с това посолство (турското - б.р.) стана най-големия агент", каза Исмаилов.

Той коментира лаконично актуалната тема с Лозанския договор, за който турският президент Реджеп Ердоган заяви, че трябва да се ревизира. Исмаилов припомни, че един от принципите на Турция на Кемал Ататюрк е "мир в държавата, мир в света". И изтъкна, че тази държава никоа не е имала териториални претенции. Според него обаче ако Турция сега наистина има такива претенции, то българската държава трябва да реагира.

"Териториите са свещени, те не подлежат на обсъждане изобщо", заяво Исмаилов.

За настоящото правителство той заяви, че не одобрява това, че "Обединени патриоти" се легитимират във властта. Външната политика обаче била добра и България ставала център на Балканите.